Politika zasebnosti

Kdo smo

Spodaj opisana politika zasebnosti se nanaša na spletno trgovino na naslovu: https://drugace.si.
Spletna trgovina Drugače.si omogoča spletno prodajo izdelkov in storitev podjetja Drugače.si d.o.o.

Podatki o podjetju:

DRUGAČE.SI d.o.o.,
Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana
E-pošta: info@drugace.si
Matična številka: 8238294000
Davčna številka: 72694122

Varovanje osebnih podatkov

Drugače.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan ponudniku posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan ponudnika obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Postopek nakupa

Kupec izbere artikle in jih doda v košarico. Pred nadaljevanjem na blagajno pregleda košarico in izvede morebitne popravke. Ko uporabnik klikne na gumb “Na blagajno” se mu prikaže forma za vpis podatkov. V primeru, da je uporabnik registriran, so nekatera polja predizpolnjena. Nato vpiše svoje podatke ter izbere kraj in okvirni termin dostave. V tem koraku kupec prav tako izbere način plačila. Pred zaključkom naročila se mora uporabnik strinjati s SPP. Po zaključki naročila kupec preko elektronske pošte prejme obvestilo, o prejemu in potrditvi naročila. V primeru, da je kupec izbral plačilo po predračunu, je predračun avtomatsko priložen obvestilu.

Nakup je možen tako z kot brez registracije. Registracija uporabniku omogoča enostaven pregled nad naročili in olajša zaključevanje novih naročil z avtomatskim izpolnjevanjem podatkov.

Registracija

Ob registraciji uporabnika spletna trgovina zabeleži podatke, oddane v obrazcu za registracijo. Obrazec za registracijo sprejme elektronski naslov in geslo.
Podatki so potrebni za sam proces registracije. Naknadno lahko uporabnik k svojem profilu doda tudi ostale osebne podatke, ki omogočajo lažjo oddajo naročila. To so podatki o naslovu plačnika in naslovu za dostavo. Obrazec za naslov sprejme ime, priimek, naslov, elektronsko pošto in telefonsko številko.
Uporabnikov elektronski naslov se uporabi izključno za namen izvedbe postopka registracije in za podporo nujnih procesov spletne trgovine.
Spletna trgovina prav tako zabeleži podatke o IP naslovu in brskalniku, z namenom preprečevanja zlorabe strani.
Uporabnik lahko vnešene podatke kadarkoli izbriše ali zahteva njihov izbris.

Naročila

Ob oddaji naročila spletna trgovina zabeleži podatke o naročilu. Podatki so nujni za izvedbo naročila in za izdajo računa.
Uporabniška naročila se hranijo še en mesec po zaključku nakupa, z namenom podpore morebitnega procesa reklamacije in za uporabnikov vpogled.
Po enem mesecu se oddana naročila avtomatsko izbrišejo.

Naročanje na novice

Uporabnik se lahko med postopkom registracije ali oddaje naročila naroči na novice. To stori z označitvijo potrditvenega polja.
Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od novic s pomočjo navodil v nogi novic.

Piškotki

Sprejmem piškotke

CookieOznakaDurationDescription
1. Omogočenost piškotkovwordpress_test_cookieZa čas trajanja sejePiškotek služi za informacijo o tem, ali so piškotki v brskalniku sploh omogočeni.
1. Opozorilo o uporabi piškotkoveucookielaw6 mesecevPiškotek omogoča, da se uporabniku po sprejetju piškotkov opozorilo o uporabi piškotkov več ne prikazuje.
1. Sejni piškotekPHPSESSIDZa čas trajanja sejeUporablja se za komnikacijo med brskalnikom in strežnikom.
1. Uporaba piškotkovviewed_cookie_policy1 letoPiškotek nosi informacijo o tem, ali se uporabnik strinja z uporabo piškotkov.
2. Woocommerce sejawp_woocommerce_session_Za čas trajanja sejeVsebuje unikatno kodo za uporabnika, s katero lahko poišče podatke o košarici v podatkovni bazi. Ne vsebuje osebnih podatkov.
2. Wordpress prijavawordpress_sec_, wordpress_logged_in_Za čas trajanja sejePiškotek nosi informacije potrebne za omogočanje WordPress prijave, objavljanja in komentiranja.
3. Košaricawoocommerce_cart_hash, woocommerce_items_in_cartZa čas trajanja sejePiškotka vsebujeta informacije o košarici in omogočata detekcijo spremembe košarice zalednemu sistemu.
4. MailChimp piškotek za stran*mailchimp_landing_site1 mesecPiškotek si zapomni, na kateri strani se nahaja uporabnik.
4. MailChimp piškotka za košarico*mailchimp.cart.current_email, mailchimp.cart.previous_emailZa čas trajanja sejePiškotka si zapomnita vnešene elektronske naslove pred zaključkom nakupa. Namenjena sta opominjanju strank, da imajo izdelke v košarici in da niso zaključile nakupa.
5. Google analitika*_gid24 urPiškotek nosi informacijo, ki omogoča vodenje statiske obiskov strani.
5. Google analitika*_gat1 minutaPiškotek nosi informacijo, ki omogoča vodenje statiske obiskov strani.

*Piškotki označeni z zvezdico niso nujni.

Piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani, se lahko uporabljajo brez soglasja.

Povezave do drugih spletnih strani

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave na druge spletne strani. Portal nima nadzora nad uporabo podatkov drugih spletnih strani, zato zanje ne odgovarja.

Kontakt

V primeru dodatnih vprašanj glede politike zasebnosti, nas lahko kontaktirate na naslovu info@drugace.si.